LIGPLAATS GEZOCHT!
De VOK-Roeiploeg zoekt met enige spoed een nieuwe ligplaats voor Kaatje in Amsterdam. Het afgelopen roeiseizoen was de ploeg en de sloep te gast bij een werfje aan de Hoogte Kadijk, maar daar zijn zij helaas niet meer welkom. Ook de Koninklijke Marine in Amsterdam heeft laten weten dat de mogelijkheden voor een ligplaats aan de Dijksgracht bij hen te beperkt zijn.
De Roeiploeg stelt uw suggesties voor een nieuwe ligplaats zeer op prijs, u kunt hiervoor het contactformulier gebruiken.


VOK-ROEIPLOEG

De VOK-Roeiploeg werd in 1990 opgericht, als antwoord van oud-kwekelingen op de gestaag toenemende populariteit van sloeproeiwedstrijden. In eerste instantie werd geroeid in een van de Koninklijke Marine geleende B2-sloep, maar al snel ontstonden plannen voor de bouw van een eigen sloep. Dat leidde ertoe dat in maart 1992 de VOK-sloep Kaatje, een 8-mans Kromhout Whaler, te water werd gelaten.
Met Kaatje zijn sindsdien vele wedstrijden geroeid, waaronder meermalen de Harlingen-Terschelling Roeirace, de Muiden-Pampus-Muiden Roeisloepenrace en vanzelfsprekend de Amsterdamse Grachtenrace. Ook aan buitenlandse roei-evenementen werd deelgenomen, zoals de Slag om Gent, de Great River Race in Londen, de Ocean to City Race te Cork en de roemruchte Vogalonga te Venetië (zie ook hieronder).
Om de voor deze wedstrijden noodzakelijke conditie en vaardigheden te onderhouden traint de Roeiploeg gedurende de periode maart-november in beginsel iedere zaterdag in Amsterdamse wateren.

Roeiers gezocht
De VOK-Roeiploeg heeft sinds haar oprichting een zelfstandig karakter binnen de vereniging. Ze kan altijd versterking gebruiken. Er worden roeiers van alle leeftijden gezocht voor het roeien in een team waar naast de sport ook gezelligheid en vriendschap hoog in het vaandel staan. Het lidmaatschap van de Roeiploeg staat open voor alle leden van de VOK. Door middel van het contactformulier kunt u uw belangstelling laten blijken.

Roeier aan de wal
Staat u sympathiek tegenover de Roeiploeg, maar mocht u om welke reden dan ook meer voelen voor een passief lidmaatschap, meldt u zich dan aan als ‘roeier aan de wal’. Met een jaarlijkse bijdrage laat u dan uw steun aan de Roeiploeg blijken en helpt u haar bij de financiering van het onderhoud van Kaatje.

Kaatjefonds
De sloep Kaatje is eigendom van de vereniging en in bruikleen gegeven aan de Roeiploeg die haar onderhoudt en bemant. De VOK is verantwoordelijk voor de vervangingsinvesteringen. Het Kaatjefonds is in het leven geroepen ter financiering van dergelijke investeringen.
Het Kaatjefonds wordt gevuld door incidentele verenigingsbijdragen en bijdragen van individuele leden. Mocht u een bijdrage willen leveren maak dan een bedrag over op een van de VOK-rekeningen onder vermelding van ‘bijdrage Kaatjefonds’.

KiKaRow 2019
Op zondag 7 juli 2019 voer de Roeiploeg mee met de etappe Oranjesluizen – Zaandam in het kader van de KiKaRow 2019. Gaandeweg het traject werd de VOK-sloep Kaatje opgelopen door het ms Nieuw Statendam van de HAL. Op de brug van het cruiseschip was men kennelijk op de hoogte van de KiKa-activiteiten, want onze roeiers werden uitbundig begroet en aangemoedigd. De passagiers, die op dat moment waarschijnlijk naar de finale van het WK-vrouwenvoetbal zaten te kijken, zullen wel gedacht hebben: wat is hiér aan de hand?
Een fraaie video van de ontmoeting tussen Kaatje en de Nieuw Statendam vindt u hier.

Vechten op de Vecht
De Roeiploeg heeft op 26 september 2020 deelgenomen aan de jaarlijkse Vechtrace. Lees hier het verslag!

Grachtenrace Amsterdam 2021
Op zaterdag 9 oktober 2021 nam de VOK-Roeiploeg deel aan de 34e Grachtenrace Amsterdam. De Roeiploeg legde het wedstrijdtraject van 25,5 kilometer af in 3 uur en 17 minuten, en eindigde daarmee eervol als 62e van de 67 deelnemende herenploegen.
Onderstaande fraaie foto werd vanaf de Kattenburgerbrug geschoten door Jan Willem Reimelink (jvi 1985).