ACTIVITEITEN­AGENDA

Evenementen in 2024

In 2024 staan/stonden onderstaande evenementen op het programma:

• 6 april: 16e Vechten op de Vecht

Op zaterdag 6 april neemt de Roeiploeg deel aan het roei-evenement ‘Vechten op de Vecht‘ vanuit Weesp.

• 12 april: Zeeuwse VOK-borrel te Vlissingen

Op vrijdag 12 april organiseert Rob Koers (jvi 1975) in Vlissingen in het gebouw van de Nederlandse Loodsen Sociëteit een borrel voor alle oud-kwekelingen. Zie het Jaarboekje 2022-2023 voor bijzonderheden.

• 4 mei: Herdenking ‘De Boeg’

De jaarlijkse herdenking bij ‘De Boeg’, het het Nationaal Monument voor de Koopvaardij.

• 8 juni: Kaag Race

Op zaterdag 8 juni neemt de Roeiploeg deel aan de Kaag Race.

• 15 juni: VOK-Voorjaarsevenement

Op zaterdag 15 juni vindt vanuit Schiedam een vaartocht plaats met het ms Delfshaven van het Zeekadetkorps ‘Jacob van Heemskerck’. Zie de pagina Voorjaarsevenement voor nadere informatie en aanmelding.

??  juni: 3e Slaag op de Moojer Maos

(het is de webmaster gebleken dat dit sloeproei-evenement geen doorgang heeft gevonden)

• 21 augustus: Reünie jvi 1964

Op woensdag 21 augustus organiseren enkele oud-kwekelingen een reünie met boottocht en BBQ voor alle oud-kwekelingen met jvi 1964. Met goede herinneringen aan eerdere bijeenkomsten in 2014 in Zoelmond en 2019 in Amsterdam nodigen zij hun  jaargenoten uit in Aalsmeer, waar Gerrit van Driel hen zal ontvangen op de Jachtwerf De Boeier, de jachtwerf waar sinds jaar en dag de verenigingssloep Kaatje in de wintermaanden gestald en onderhouden wordt.

Programma: Rond 11:00 ontvangst met koffie en broodjes, gevolgd door een boottocht op de Westeinderplassen, onderbroken door een BBQ op een van de vele eilanden; weer afmeren op De Boeier staat gepland om 17:00.
Inschrijving: De organisatie schrijft jou als jaargenoot graag in voor deze activiteit; de kosten bedragen € 65,00 per persoon all-in; aanmelden door het overmaken van dit bedrag (per persoon) op rekening NL92 ABNA 0612 0098 31 t.n.v. H.H. Schilder.
Zeilaanwijzingen: De Boeier heeft voldoende parkeergelegenheid, maar is met het OV niet bereikbaar. Wel rijdt er van het NS Station Hoofddorp elke 30 minuten een bus (lijn 340) naar Aalsmeer. Als je voor deze verbinding kiest kan de organisatie zorgen voor het overbruggen van de laatste 5 km tot de locatie van de reünie.

• 26 augustus: 20e VOK-­­­­­Golfdag

Op maandag 26 augustus kunnen de golfers onder de oud-kwekelingen deelnemen aan de 20e VOK Golfdag op Golfclub Spaarnwoude. De organisatie is in handen van Ton Stern (jvi 1959). Zie de pagina Golfdag voor nadere informatie en aanmelding.

31 augustus: Mestreechs Sjoenste

(het is de webmaster gebleken dat dit sloeproei-evenement geen doorgang zal vinden)

• 8 september: 23e VOK-Motortoertocht

Op zondag 8 september kunnen de motorrijders onder de oud-kwekelingen deelnemen aan de 23e VOK Motortoertocht. De organisatie is in handen van Fred Wijsmuller (jvi 1960). Hij zal een route uitzetten ten noorden van de Veluwe. Zie de pagina Motortoertocht voor nadere informatie en aanmelding.

• 15 september: 14e VOK-Autotoertocht

Op zondag 15 september wordt de 13e 14e VOK Autotoertocht Classics on Wheels verreden. Lodewijk Westdorp (jvi 1960) heeft een route uitgezet door de kop van Noord-Holland. De organisatie is in handen van Klaas Winters (jvi 19774). Zie de pagina Autotoertocht voor nadere informatie en aanmelding.

• 12 oktober: 37e Grachtenrace Amsterdam

Op zaterdag 12 oktober neemt de Roeiploeg deel aan de ‘Grachtenrace Amsterdam‘.

Liefhebbers kunnen een .gpx-bestand met de wedstrijdroute door de grachten downloaden voor gebruik in een geschikte navigatie-app (sla de download op en verwijder .xml uit de bestandsnaam-extensie!). Een tweede .gpx-bestand met een fietsroute kunt u gebruiken als u de sloepen fietsend (of wandelend?) wil volgen. Deze route volgt de wedstrijdroute zo goed mogelijk, via fietspaden, voetpaden en soms hoofdrijbanen. Als gevolg van onvolkomenheden in de gebruikte kaart kunnen er in deze fietsroute mogelijk onhandige of foute routedelen voorkomen.

• 2-3 november: 32e Muiden-Pampus-Muiden

Ook voor het 32e roei-evenement Muiden-Pampus-Muiden‘ op zaterdag 2 en zondag 3 november heeft de Roeiploeg zich ingeschreven.

• 14 december: VOK-Reünie

Nader informatie volgt zodra die bekend is.

 

Evenementen in 2025

In 2025 staan – voor zover nu bekend – de onderstaande evenementen op het programma:

• 4 mei: Herdenking ‘De Boeg’

De jaarlijkse herdenking bij De Boeg, het Nationaal Monument voor de Koopvaardij

• Nog onbekende datum in december: VOK-Reünie

Nadere informatie volgt zodra die bekend is.