NIEUWS

KiKaRow Rondje NL
Tijdens veertien weekenden in de periode april – augustus 2019 heeft een roeitocht van 1400 km door Nederland plaatsgevonden, het ‘KiKaRow Rondje NL’. Het doel van de roeitocht was om geld bijeen te brengen voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie te Utrecht. Dit is gelukt: op 30 september kon een cheque ter waarde van liefst € 346.000.- aan het Centrum worden overhandigd.
Op de foto staan oud-kwekelingen Albert Vuil (jvi 1965; voorzitter Stichting KiKaRow), tweede van links, en Sip Wiebenga (jvi 1965; lid van de Raad van Advies), vierde van rechts.

Kranslegging 4 mei
Op zaterdag 4 mei vond de jaarlijkse herdenking bij het Nationaal Monument voor de Koopvaardij De Boeg op het Leuvehoofd te Rotterdam plaats. Kransen werden gelegd door burgemeester Aboutaleb namens het gemeentebestuur en door vertegenwoordigers van diverse maritieme organisaties.
Namens de Vereeniging van Oud-Kweekelingen werd een krans gelegd door voorzitter Wil Koper (jvi 1959) en penningmeester David Burggraaff (jvi 1978).
(klik op de afbeeldingen om ze te vergroten)

VOK-verenigingsdassen
Er is weer een nieuwe voorraad fraaie VOK-stropdassen. Deze zijn verkrijgbaar voor slechts € 10,00, exclusief verzendkosten. Voor bestellingen kunt u het contactformulier gebruiken.

Maritiem Portal
Sinds november 2016 is de website van het Maritiem Portal online. Deze website richt zich op het aanbieden van zo veel mogelijk informatie over de maritieme geschiedenis van Nederland. De kern van het Maritiem Portal zal worden gevormd door de vierdelige Nieuwe Maritieme Geschiedenis van Nederland, waaraan momenteel wordt gewerkt. Het bestaande standaardwerk Maritieme Geschiedenis der Nederlanden, uitgegeven in 1976-1978, is al via het Maritiem Portal te raadplegen.